CPII project, safehouse en fostercare

Wie zijn we?

Hallo lezer,

Ik ben Linde (20) en kom uit een warm gezin bestaande uit mijn ouders en twee zussen. Mijn enthousiasme en creativiteit, dat ik elke zondag bij de scouts kwijt kan, hebben me ook tijdens dit proces erg geholpen. Met een enorm warm gevoel ben ik aan dit project begonnen. Aanvankelijk was het tasten in het duister. Langzaam maar zeker kwam het project tot stand. De droom die al van kleins af aan in mij zit, maakte plaats voor een effectieve daadkracht om iets te betekenen in deze wereld.

 

Mijn naam is Athina en het idee dat ik dankzij dit project een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Sri Lanka geeft mij tonnen vol motivatie. Een kleine insteek kan een grootse verandering met zich meebrengen en dit is wat ik hoop dat er zal gebeuren in Sri Lanka nadat ons project afgerond is. Het mooie vind ik dus dat ons project effectief de kans geeft aan kinderen om een beter leven te leiden en is er iets dat mooier klinkt dan dat?

 

Hallo, ik ben Noor Mendonck. De steunpilaren van mijn karakter zijn eveneens mijn aanmoediging: temperamentvol, rechtvaardig, direct en toegewijd.
Landen zoals Sri Lanka, waar een basis van welzijn zoals pleegzorg en vluchthuizen helemaal niet zo vanzelfsprekend en zelfs nog onbestaand zijn, activeren me. Hierdoor ben ik volledig toegewijd om van dit project een succes te maken. Ik ben dan ook niet voor niets deze richting gaan volgen: de kwetsbare beschermen is een levensdoel van me.

 

Mijn naam is Yousra en ben 20 jaar. 
Ik ben van  marrokaanse origine, maar spijtig genoeg geen geldmachine.
Ik hou van kinderen en creativiteit.
Elk kind is uniek, met zijn/ haar eigen identiteit.
Mijn doel in het leven is zoveel mogelijk kinderen en jongeren gelukkig maken. Wanneer ze in paniek schieten, samen een oplossing zoeken om eruit te geraken. 
Helpen bij hun zoektocht naar hun kwaliteiten en talenten, en deze bekrachtigen met complimenten.
En als het zaadje geplant is en genoeg water krijgt om te groeien, zal het niet alleen rechtop blijven staan maar ook mooi bloeien.

 

 Ik ben Inez (20) en ik hoop dat dit project zal groeien, zo sterk en schoon, zo vrij en moedig. Moedig zoals alle mensen die dit project willen realiseren. Ik hoop dat dit project zal groeien als een zonnebloem, zodat er zelfs op donkere dagen nog mensen zijn die erin geloven en zich focussen op het positieve. Want dat is wat ik, en ik ben zeker niet de enige, altijd zal blijven doen!

 

Ik ben Omnya (20) en heb veel geleerd uit dit project
Doorheen dit proces ben ik met veel verschillende mensen in contact gekomen en heb hierdoor veel bijgeleerd.
Ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van dit project, het was een zeer unieke ervaring voor mij. 

Ten slote zou ik graag mijn groepsleden en docenten bedanken die er steeds waren doorheen heel dit traject